Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/physiofi/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/physiofi/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/physiofi/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
[Пилатес] - Physio Fit
a

"Вярваме в индивидуалния подход и информирания избор. За нас това е начина да извлечете максимални ползи от нашите услуги. Искрено се надяваме да Ви помогнем да изпитвате интерес и благодарност към собственото си тяло и да се грижите за него, както то за Вас.Ако имате някакви въпроси, ще се радваме да бъдем от полза"

a
 

Пилатес

Pilates matters

                          

    The mind when housed within a healthful body, possesses a glorious sense of power.

                   

– Joseph Pilates

Пилатес е система от упражнения, създадена от Джоузеф Пилатес с цел развиване на сила, повишаване на гъвкавостта и подобряване на здравето като цяло. Упражненията се изпълняват на земя (мат) или на специално създадените от него уреди. Системата на Пилатес включва упражнения за всички части на тялото и са пприложими за всякакви активности. Създадена в началото на 20ти век, но набира популярност в началото на 21ви.

Чрез постоянство в пилатес упражненията, съчетано с фокус в дишането и концентрация на ума, човек може да постигне множество положителни ефекти за цялостното си физическо и психично здраве.

Тренировките могат да включват бавни или по-бързи, контролирани упражнения. Освен основните уреди, упражненията се изпълнявани често и с по- малки помощни уреди (гирички, ластици, пилатес топки, пружини, кубчета и др.), които правят изпълнението им по-трудно и ефикасно.

Пилатес с уреди

Пилатес тренировките с уреди включват по-голям диапазон от упражнения за разтягане и сила, които заздравяват и тонизират всички групи мускули на тялото. Те спомагат за цялостния баланс и гъвкавост на фигурата и подобряват значително издръжливостта.

За кого е полезно? 

Тренировките са подходящи за ежедневен тонизиращ спорт за човек от всякаква възраст и пол.

Те се използват и като неизменна добавка към тренировъчната програма на професионалните спортисти като превантивна мярка за предпазване от травми, както и за различни видове рехабилитация и възстановяване.

За какво помага?

Специфичните пилатес упражнения работят с цел постигане на издръжливост и баланс на централната част на  тялото (с фокус върху гръбнака), както и ангажиране на всички най-дълбоки мускулни групи, които предпазват най-уязвимите човешки стави (рамене, лакти, колене, глезени, ходила) от травми.

Интеграцията на фокусирано дишане и концентрация в бавното изпълнение на всяко отделно упражнение спомагат не само за по-добрите резултати от тренировките, но и за постигане на цялостно балансирано усещане за здраво тяло и спокоен ум.

Пилатес упражненията могат персонализирани, така че да са подходящи както за всички видове спортисти, така и за бременни, травмирани или в процес на рехабилитация.